NITS is al 45 jaar de meest ongrijpbare band van Nederland, begin 2020 verschijnt een nieuw album

Pop on Vinyl -

NITS is al 45 jaar de meest ongrijpbare band van Nederland, begin 2020 verschijnt een nieuw album

NITS is al 45 jaar de meest ongrijpbare band van Nederland, met een ontzagwekkend oeuvre. Nog immer onderweg met concerten vol dynamiek, humor, virtuositeit en een diepe Europese melancholie, alles met een stijlvolle veelzijdigheid.

op 24 januari 2020 verschijnt Knot een album met 11 Songs, opgenomen in hun eigen “Werf” studio in Amsterdam. De muziek is ontstaan uit improvisaties, uit wat je eigenlijk een vorm van vorm van instant composing zou kunnen noemen.

Het resultaat van drie lange sessies was 20 uur opgenomen muziek en tekstflarden. De muziek werd ingedikt tot de 11 nummers, Henk Hofstede gebruikte de woordimprovisaties later als inspiratie bij het schrijven van de uiteindelijke songteksten.

Daar waar hun vorige cd “angst” grotendeels geschreven was op basis van gesprekken van Henk met zijn moeder, bestrijkt de thematiek van “Knot” een breder scala aan onderwerpen. Ervaringen uit zijn directe leefomgeving mengden zich met observaties, ervaringen en fantasieën.
Een dansfeest in Oostende verbindt Marvin Gaye met James Ensor (Dead Rat Ball), het leegruimen van het ouderlijk huis vindt zijn plek via Rachel Whiteread (The Concrete House), een personage uit een thriller stuwt de tekst van Music Box with Ballerina voorwaarts.

 


Geef je reactie

Oh ja, een reactie wordt eerst gecheckt voordat we publiceren

x