R.E.M. viert jubileum 'New Adventures in Hi-Fi'  met speciale vinyluitgave

Pop on Vinyl -

R.E.M. viert jubileum 'New Adventures in Hi-Fi' met speciale vinyluitgave

Michael Stipe, Peter Buck en Mike Mills. Drie klinkende namen uit de muziekgeschiedenis, die sinds 2011 niet meer aan elkaar verbonden zijn. Toch vormde dit drietal eenendertig jaar lang samen de alternatieve rockband R.E.M., waarmee ze internationale roem vergaarden. Met het vijfentwintigjarig bestaan van hun tiende studio-album New Adventures in Hi-Fi  uit 1996 wordt weer even stilgestaan bij het omvangrijke oeuvre van R.E.M.. De heruitgave van het album verschijnt op 29 oktober en bevat B-kantjes en veel nooit eerder uitgebracht materiaal.

Het album werd opgenomen gedurende hun Monster tour, waarmee ze in 1995 door Amerika trokken. Er was een opnameset aanwezig in de tourbus en veel van de soundchecks. Daardoor zijn veel van de liedjes geïnspireerd door de emoties en ervaringen waar ze gedurende die periode mee te kampen hadden, zonder het expliciet te hebben over het touren zelf. Ten tijde van deze tour was de band nog een viermansformatie, met R.E.M. grondlegger Bill Berry als drummer. Het zou zijn laatste album zijn met de band en hij verliet de formatie in 1997.

Uiteindelijk kwam het album uit in 1996. Het jaar dat de Olympische Spelen plaatsvonden in Atlanta, Georgia: de thuisstaat van zanger en frontman Michael Stipe. 'New Adventures In Hi-Fi' schoot in meerdere landen naar de nummer 1 positie van de albumlijsten en staat nog steeds bekend als een meesterwerk van de band. 

 


Geef je reactie

Oh ja, een reactie wordt eerst gecheckt voordat we publiceren

x