'Are The Village Green Preservation Society' achteraf bekeken....

'Are The Village Green Preservation Society'  achteraf bekeken....

'The Kinks Are The Village Green Preservation Society' is een album dat veel muzikanten heeft beïnvloed. Desondanks kreeg het, toen het in 1968 uitkwam, weinig aandacht en scoorde het geen enkele hit. In 'The Kinks: Echoes of a World' onderzoekt regisseur Charlie Thomas de mysterie en aantrekkingskracht van dit album. De documentaire was vorige week te zien op Canvas, 31 januari te zien op de Nederlandse tv

Charlie Thomas spreekt met leadzanger en songwriter Ray Davies, leadgitarist, zanger en broer Dave Davies en en drummer Mick Avory over het ontstaan van het album en waarom het toch geen succes is geworden.

Verder vertellen (Britse) muzikale grootheden als Noel Gallagher, Paul Weller (The Jam en The Style Council), Andy Partridge (XTC), Natalie Merchant (10.000Maniacs) en 'Suggs' van Madness over de manier waarop The Kinks hen heeft beïnvloed.

Ook ontleden zij de complexe muziek en de teksten voor de kijker om uit te leggen hoe bijzonder de nummers van The Kinks eigenlijk waren. Andy Partridge gaat zover als te zeggen dat John Lennon en Paul McCartney nooit zulke goede nummers hebben geschreven als Ray Davies. (© TV Gids)

 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.