Ian Clement zingt en speelt over gebeurtenissen uit het leven.

Indie on vinyl, Pop on Vinyl -

Ian Clement zingt en speelt over gebeurtenissen uit het leven.

Ian Clement, met name bekend als frontman van de succesvolle band Wallace Vanborn, tovert met zijn diepe stem een bijzondere, intieme wereld tevoorschijn. 

Het nieuwe album See Me In Synchronicity slaat op het herkennen van jezelf in anderen en bevat gebeurtenissen rechtstreeks uit Ian’s leven gegrepen. Het album opent met Hardly, een song over ‘moeten opgroeien’, het kind in jezelf noodgedwongen moeten achterlaten en jezelf als man moeten zien.

Terwijl Some Would Say beschrijft hoe een dag zoals alle anderen, een dag kan zijn waarop voor een individu het noodlot toe kan slaan. In Ian’s geval de dag waarop hij zijn vader levenloos in bed aantrof. For a Rose schreef Clement in de woestijn van Joshua Tree, Californië voor een muze, waarna de liefde doorbrak.

Sidewinder gaat over letterlijke isolatie in een moeilijke periode. Een danseres die met haar bewegingen Ian’s teksten en energie tot leven kon wekken was de grote inspiratiebron voor Dance Like Love. Het album sluit af met Turtle & Crow, dat beschrijft hoe een kraai hem een dinosaurusspeeltje cadeau doet en hem vervolgens door de woestijn leidt. Een ijldroom, psychotisch of de waarheid?

Iedereen wil de waarheid zien en de diepere betekenis in alles kunnen ontcijferen, maar dat gaat ook gepaard met angst. Wil je wel echt alles kunnen zien en weten?

De muziek van Ian is meeslepend, intiem en soms somber. Fans van singer songwriters zoals Mark Lanegan, Dan Auerbach en Edward Sharpe vallen prompt voor zijn intrigerende manier van muzikale verhalen vertellen.


Geef je reactie

x