Jack Poels, bekend als voorman van Rowwen Hèze komt met een eerste soloalbum

Indie on vinyl, Pop on Vinyl -

Jack Poels, bekend als voorman van Rowwen Hèze komt met een eerste soloalbum

De plaat verschijnt 26 maart 2020 op Snowstar Records. Het onafhankelijke label Snowstar uit Utrecht brengt al 16 jaar kwalitatieve indie en americana muziek uit van artiesten als I am Oak, Kim Janssen en broeder Dieleman.

Jack Poels (62, America, Noord-Limburg) is bekend als zanger/gitarist van Rowwen Hèze (opgericht in 1985). Na vijfendertig jaar hoogtepunten (prijzen, internationale festivals, tours en een oeuvre vol hits waarvan er dit jaar maar liefst zeven in de Top2000 genoteerd stonden, afkomstig van 23 albums die bij elkaar bijna een miljoen stuks verkochten) komt Jack Poels op 27 maart met zijn allereerste soloalbum. Hij wordt live bijgestaan door Jan Hendriks (Doe Maar) en Bart Jan Baartmans. De begeleiding is klein waardoor de poëtische teksten nog meer opgloeien en licht werpen op de soms duistere wegen van het leven.

Het album ‘Blauwe Vear’ bevat 12 Nederlands/Limburgstalige ballades, die wijsheid ademen, kleurvelden schilderen en getuigen van oprechtheid. Liedjes die fans van het rustige werk van Rowwen Hèze dolenthousiast zullen maken. ‘Blauwe Vear’ is een openhartig album vol ingetogen americana muziek met kleine woorden over grote emoties. Geen polka of tex-mex, maar melancholie en weemoed; akoestische luisterliedjes van een man met een gitaar en een verhaal.

 


Geef je reactie

x