Kenmerkende Wu-Funkstijl Kamaal Williams hoor je ook weer terug op zijn nieuwe album

Kenmerkende Wu-Funkstijl Kamaal Williams hoor je ook weer terug op zijn nieuwe album

‘Wu Hen’ is het tweede album van Kamaal Williams op zijn eigen label Black Focus en opvolger van het zeer goed ontvangen debuut ‘The Return’ uit 2016. De faam van de Britse Henry Williams – aka Kamaal Williams – begon naast drummer Yussef Dayes in 2016 als helft van duo Yussef Kamaal.

Zijn kenmerkende stijl is een mix van genres zo breed als jazz, funk, rap en R&B en bevat elementen van grime, jungle house en garage – een stijl die hij zelf omschrijft als Wu Funk. De titel van zijn nieuwe album ‘Wu Hen’ is een koosnaam die zijn oma hem als kind gaf, omdat de Taiwanese kant van zijn familie oorspronkelijk zou stammen uit de Wu Dynastie.

Op het album wordt Kamaal bijgestaan door Greg Paul (Kalayst Collective) op drum, Rick Leon James op bas, Quinn Mason op saxofoon en Alina Bzhezhinska op harp. Multi-talent Miguel Atwood-Ferguson (die met o.a. Ray Charles, Flying Lotus, Dr. Dre, Mary J. Blige en Sui Jorge heeft gewerkt) voegt zijn kenmerkende stijkers toe. Gastfeatures zijn van cult rapper Mach-Hommy en opkomende R&B artiest Lauren Faith.

 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.