'Monster' van R.E.M bestaat 25 jaar en dat is reden voor fraaie een 'Deluxe Version' op Vinyl

Rock on Vinyl -

'Monster' van R.E.M bestaat 25 jaar en dat is reden voor fraaie een 'Deluxe Version' op Vinyl

Een groep mannen die met die drie letters samen 31 jaar lang een geheel vormden en daarna hun muzikale nalatenschap voor zich lieten spreken. R.E.M. zelf heeft na het uitbrengen van 'Collapse Into Now' in 2011 de microfoon aan de wilgen gehangen, maar hun muziek is nog even aansprekend als altijd. En dat blijkt wel als je hun album 'Monster' vijfentwintig jaar na de release weer luistert.

Het was het negende album van Michael Stipe, Peter Buck, Mike Mills en Bill Berry en komt vandaag uit in een luxe uitgave. Deze bestaat uit vijf cd's, waaronder een speciale remix door producer Scott Litt, een live-registratie van een optreden in Chicago uit 1995, de film 'Road Movie' over de toenmalige tour van de band én alle zes de clips die voor het album zijn gemaakt. 

Na twee voorgaande albums, vol ballads en ingewikkelde composities, was het voor R.E.M. op 'Monster' tijd voor het ruigere, vuigere werk, waarmee ze weer op tournee wilden gaan. En met succes. Het album kwam binnen op nummer 1 in de Bilboard Top 200 en kreeg lovende kritieken van o.a. Rolling Stone.

 


Geef je reactie

x