Na 3 jaar wachten wordt geduld beloond, het derde album van Michael Kiwanuka verschijnt op 25 oktober

Pop on Vinyl, Worldmusic on Vinyl -

Na 3 jaar wachten wordt geduld beloond, het derde album van Michael Kiwanuka verschijnt op 25 oktober

Geduld wordt beloond, want met ‘Kiwanuka’, het derde album van de Engelse zanger met de welklinkende Oegandese achternaam, lost hij zijn belofte dubbel en dwars in. Eerder dit jaar verscheen al het nummer ‘Money’, een samenwerking tussen hem en Tom Misch en dinsdagavond was daar ‘You Ain’t The Problem’. Het is een eerste teken van nieuw materiaal in drie jaar tijd van de man die eerder dit jaar op het Brighlands podium op Pinkpop en op Glastonbury liet horen nog steeds betoverend mooi te kunnen spelen. 

Voor ‘Kiwanuka’ werkte Michael samen met producers Danger Mouse en Inflo, met wie hij ook werkte aan zijn in 2016 uitgebrachte album ‘Love & Hate’. Het daarvan afkomstige nummer ‘Cold Little Heart’ werd gebruikt in de populaire HBO serie ‘Big Little Lies’ met Nicole Kidman, Reese Witherspoon en Meryl Streep en met hun social media kanalen gaven ze het nummer in april een duwtje in de streamcharts.

Het aangekondigde album verschijnt op 25 oktober. In het najaar start Kiwanuka ook met zijn tour door Europa en Amerika. Hij doet op 26 november Amsterdam aan voor een concert in de AFAS Live.

 


Geef je reactie

x