Nederland is binnenkort een platenpers rijker.

Nederland is binnenkort een platenpers rijker.

Het bedrijf Deepgrooves zal vanaf augustus 2017 platen gaan persen in de De Blokhuispoort, een voormalige gevangenis in Leeuwarden. Het nieuwe bedrijf zal zich gaan richten op kwaliteit en niet op kwantiteit. Dat is te lezen op de website van www.hifi.nl

Deepgrooves is opgericht door Chris Roorda en Pascal Thulin. Roorda is ook eigenaar van platenzaak Deeptrax. Vinyl is enerzijds ouderwets, maar anderzijds heel erg hip. Veel artiesten brengen immers hun muziek ook weer uit op vinyl. Bij veel grote platendrukkers is daarom zelfs een wachtrij ontstaan waar kleine labels moeilijk tussen komen.
Deepgrooves wil naar eigen zeggen niet concurreren met de grote perserijen en zich vooral richten op goed geluid en mooie platenhoezen. Kwaliteit boven kwantiteit. Ook het analoog afmasteren van opnames kan Deepgrooves voor zijn rekening nemen. De artiest kan dus al zijn wensen met betrekking tot een nieuwe plaat bij één contactpersoon neerleggen. Deepgrooves heeft de wind mee, want de verkoopcijfers van vinyl laten al enige jaren een stijgende lijn zien.

De voormalige gevangenis, waar meer bedrijven huizen, wordt momenteel verbouwd en gerenoveerd. Deepgrooves laat een muur slopen en vervangen door een glazen muur, zodat bezoekers kunnen kijken naar de machines die de platen zullen gaan persen.

De Blokhuispoort
De Blokhuispoort is een gebouwencomplex in Leeuwarden dat tot eind 2007 is gebruikt als huis van bewaring. Oorspronkelijk stond hier al rond 1500 een gevangenis. Het huidige gebouwencomplex is gebouwd in de tweede helft van de negentiende eeuw en voldeed niet meer aan de veiligheidseisen die worden gesteld aan penitentiaire inrichtingen. Momenteel wordt het gebouwencomplex gebruikt door meer dan honderd ondernemers.  ©hifi.nl

Geef je reactie

x