Stings nieuwe single is voorproefje van nieuw vinylalbum 'The Bridge'

Pop on Vinyl -

Stings nieuwe single is voorproefje van nieuw vinylalbum 'The Bridge'

Nog een maand te gaan en dan passeert Gordon Sumner (Sting) de leeftijdsgrens van zeventig jaar. Pensioengerechtigde leeftijd of niet, de nog altijd fit ogende Sting blijft ongebreideld doorwerken en brengt op 19 november het album 'The Bridge' uit. Het is de opvolger van 'My Songs' uit 2019, waarop hij liedjes uit zijn rijke oeuvre onder de loep nam en opnieuw interpreteerde.

Met de release van het opgewekte, melodieuze nummer 'If It's Love' duikt hij in de aloude traditie van liefdesliedjes, waarin hij als songwriter vertelt ziek te kunnen worden van verliefdheid. "I’m certainly not the first songwriter to equate falling in or out of love with an incurable sickness, nor will I be the last,” zegt Sting.“’If It’s Love’ is my addition to that canon where the tropes of metaphorical symptoms, diagnosis, and downright incapacity are all familiar enough to make each of us smile ruefully."

Ook voor hem was het afgelopen jaar een periode van contemplatie en het doordenken van de staat der dingen. waaruit hij ook inspiratie putte voor nieuwe muziek. 'The Bridge' staat voor Sting symbool voor de overgang tussen activiteiten, tussen tegenpolen en voor de plek daar precies tussenin; de overbrugging.

Geef je reactie

Oh ja, een reactie wordt eerst gecheckt voordat we publiceren

x