dance on Vinyl RSS

dance on Vinyl, EDM on Vinyl -

Vandaag maakt Overmono bekend dat hun debuutalbum "Good Lies" op vrijdag 12 mei 2023 wordt uitgebracht via XL Recordings. De aankondiging komt samen met de release van "Is U", de tweede track van het aankomende albumVeelbelovend zou een understatement zijn; sinds hun oprichting heeft Overmono doelbewust een fanbase gekweekt die hen beschouwt als één van de meest originele hedendaagse live elektronische acts in de UK.   

Meer lezen

dance on Vinyl -

Armin van Buuren bracht het nummer "In And Out Of Love" oorspronkelijk uit in 2008 als de tweede single van zijn derde studioalbum Imagine. Het nummer bevatte vocalen van Sharon den Adel, die vooral bekend is als frontvrouw van Within Temptation. Het werd een grote hit en met meer dan 260 miljoen views is het een van de meest bekeken video's op het YouTube-kanaal van Armada Music.Op veler verzoek presenteert Music On Vinyl, in samenwerking met Armada Music en Armin van Buuren, de EP In And Out Of Love. Deze 12”-editie bevat de originele versie, een bewerking, de revisie van...

Meer lezen

dance on Vinyl -

Zapp (ook bekend als de Zapp Band of Zapp en Roger) is ongetwijfeld de meest invloedrijke groep in het Electro subgenre van Funk. De groep kreeg in het begin van de jaren tachtig aandacht voor het intensief gebruik van de talkbox, wat een van hun meest bekende kenmerken werd. Zapp diende als gedeeltelijke inspiratie voor de creatie van het G-Funk-geluid van hiphop, populair aan de westkust van de Verenigde Staten in de vroege tot midden jaren negentig, met veel van hun nummers gesampled door tal van hiphop-artiesten, met name Dr. Dre .  

Meer lezen

dance on Vinyl, Pop on Vinyl -

Het beste soulnieuws in tijden, afgelopen tijd leverden Bruno Mars en Anderson Paak al drie dikke hitsingles en nu dan hun debuutalbum op Vinyl. Bruno Mars is een briljant soulzanger en topentertainer,  Anderson .Paak daarnaast ook een zeer verdienstelijk drummer. De gigalijst aan medewerkenden is om van te kwijlen. We noemen Bootsy Collins, de befaamde funkbassist/vocalist die met zijn kenmerkende stemgebruik diverse tracks verrijkt en klinkt als godfather van deze openbaring.

Meer lezen

dance on Vinyl -

De impact van Burial’s muziek is groots, diepgeworteld, intens, krachtig en veelzijdig. ‘Antidawn’heeft alle elementen uit het Burial repertoire, maar dan nog gedoseerder, subtieler bijna. Het lijkt wel of ‘Antidawn’ is ontstaan toen de kruitdampen nog niet waren opgetrokken, maar het geknetter al wel was verstomd.De plaat onderzoekt het schemergebied tussen desoriëntatie, lappendeken-songwriting en spookachtige, griezelige open-world game-space ambience. Als je al zolang met Burial optrekt, dan kijk je niet meer op van dit abstracte no man’s land. Zangteksten nemen de song over, eenzame flarden kleuren de nevel, een krachtige, gefragmenteerde structuur vertraagt de tijd...comforting and disturbing, producing a quiet...

Meer lezen