DutchPopMusic RSS

DutchPopMusic, Pop on Vinyl -

In de jaren dat het leven van Danny Vera letterlijk & figuurlijk in een rollercoaster belandde was er één zekerheid: The New Black & White. Vijf ep’s maakte Danny tussen 2012 en 2023 die nu op 10 inch vinyl zijn gebundeld in een prachtige box met als extraatje een mooi fotoboekje, ook in 10 inch formaat. Het is de weerslag van een kleurrijke bloeiperiode van een unieke artiest. In gelimiteerde hand-genummerde oplage van 500 stuks.  

Meer lezen

DutchPopMusic, Indie on vinyl -

Het album 'Rood Staan Hard Gaan' zet al deze singles en nieuw materiaal op de juiste plek en maakt daarmee het eerste hoofdstuk van Prins S. en De Geit compleet. Beatprofessor Daniel friemelt zich suf aan de elektronische knopjes en schuifjes, Gitaargeit Marne speelt na een miraculeuze wederopstanding zijn gitaar de hemel in en Prins S. bezingt op poëtische wijze de vlucht in de nacht. Het hele verhaal van Rood Staan Hard Gaan, over Kim, Stefan, Rikkie, Yousef, vogels, slangen, een bakje mayonaise en alleen weer naar huis gaan, valt nu in stereo te beleven.  

Meer lezen

DutchPopMusic, Pop on Vinyl -

Goldband heeft tijdens de uitreiking van de Edison-popprijzen in het AFAS Theater in Leusden drie prijzen gewonnen. De Haagse formatie mocht het traditionele bronzen beeldje drie keer in ontvangst nemen, waarvan twee prijzen werden gedeeld met zangeres Maan voor hun duo-productie Stiekem. Het nummer werd uitgeroepen tot beste song en beste videoclip van het jaar. Daarnaast werd Goldband ook uitgeroepen tot beste nieuwkomer, waarmee de band alle drie de nominaties verzilverde. Goldband op Vinyl: Het album werd uitgebracht in 2020 en bevat acht nummers die voorheen alleen op Spotify te beluisteren waren.De titel 'Betaalbare Romantiek' verwijst naar de romantische sfeer...

Meer lezen

DutchPopMusic, Pop on Vinyl -

De Nederlandse volkszangeres Sophie Straat groeide eind jaren 90 op in de Pijp in Amsterdam en schrijft over maatschappelijke en sociale misstanden. Sophie Straat maakte een bliksemstart van haar carrière mee. Ze won een Edison in de categorie ‘Hollands’ voor haar debuut EP ’ T is niet mijn Schuld’, ze had met ‘Tweede Kamer’ een festivalzomerhit samen met Goldband, speelde met Andre Hazes in de Ziggo Dome en haar levensliederen verzamelden inmiddels meer dan 4,5 miljoen streams. Sophie is binnen no-time de onbetwiste koningin van een nieuwe generatie protestzangers gebleken begin maart verschijnt haar debuutalbum op Vinyl.  

Meer lezen

DutchPopMusic, Pop on Vinyl -

Met het vinylalbum 'Mist' maakt Vreemde Kostgangers de trilogie vol. “Het is een waardig slotakkoord voor een illuster trio”, zegt Boudewijn de Groot. Met Henny Vrienten en George Kooymans vormde hij het drietal dat in hechte samenwerking een blijvend oeuvre schiep. Dat blijkt ook nu weer, in de dertien songs van 'Mist'. 'Hoe Meer Ik Dichterbij Kom' is een heel persoonlijk nummer van Boudewijn over zijn moeder; hij zette het op zijn album 'Windveren'. De muziek is van George. “Hij zong de demo thuis zo verschrikkelijk goed in dat die het verdient bekend te worden.Zijn versie staat nu op de...

Meer lezen