The Killers voeren de druk op met 'Pressure Machine'

The Killers voeren de druk op  met 'Pressure Machine'

Op 13 augustus komen The Killers - een jaar na hun laatste wapenfeit 'Imploding the Mirage' - alweer met hun zevende album. Dat kondigde de band aan op hun socials via deze trailer. De songs op 'Pressure Machine' gaan over het kleine stadje Nephi in Utah, waar frontman Brandon Flowers zijn jeugd doorbracht. De elf songs zijn dan ook zeer persoonlijk van aard en beslaan het hele emotionele spectrum in relatie tot opgroeien in een landelijke omgeving. De band strikte de voor vier Grammy Awards genomineerde Phoebe Bridgers voor een collab op het album.

Toen de promotie van 'Imploding the Mirage' tot stilstand kwam door de pandemie, viel alles stil voor de band. Frontman Brandon Flowers. “And it was the first time in a long time for me that I was faced with silence. And out of that silence this record began to bloom, full of songs that would have otherwise been too quiet and drowned out by the noise of typical Killers records.” Voor het eerst sinds 2004, viel de druk op de schouders van een wereldberoemde, in stadions spelende band weg. En daar was 'Pressure Machine', een kijkje in het leven van alledag in een klein Amerikaans stadje met een kale, woeste schoonheid, en het meest beheerste en sprekende album van The Killers tot nu toe.

The Killers brak door in 2005 met de klassiekers 'Somebody Told Me' en 'Mr. Brightside', en had hits met 'When You Were Young' en 'Human'. De band heeft niet alleen diverse Grammy nominaties op zak, het trio won ook drie Brit Awards en een MTV Video Music Award. In 2022 gaan The Killers weer op tour.

 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.