Voor het maken van het nieuwe album'Time' trok Kensington zich terug in de Canadese bossen

Rock on Vinyl -

Voor het maken van het nieuwe album'Time' trok Kensington zich terug in de Canadese bossen

Kensington schreef en werkte in Vancouver aan het materiaal en stond stil bij de succesvolle achtbaan waar de band de afgelopen jaren in heeft gezeten. Uit die periode van terugblikken op wat er tot nu toe gebeurd is in hun stormachtige carrière, kwam in de bossen van Canada ‘Time’ naar boven. 

"Na een periode van talloze mijlpalen vonden we het tijd om terug te keren naar de basis: muziek maken. Samen, in een blokhut diep in het bos in Canada. Totale afzondering, een andere tijdzone en de focus pakken die nodig was,” vertelt gitarist Casper Starreveld. “’Time’ is een plaat geworden waar we heel trots op zijn, we hebben voor ons gevoel weer een grote stap gemaakt in songwriting en sound. De locatie heeft zeker invloed gehad op de muziek: opnemen terwijl de beren uit hun winterslaap ontwaakten, lange hikes maken langs de Sunshine Coast voor wat extra inspiratie, of de zon zien ondergaan achter Vancouver Island. Waar we eerder de hectiek van de stad (Rome, Berlijn) nodig hadden, zijn we nu bewust de natuur in gegaan, zodat we ons meer dan ooit op onze muziek konden concentreren.

Na ‘Bats’ is ‘What Lies Ahead’ de tweede single van ‘Time’. Volgens Casper is het een track met een optimistisch gevoel. Het is een track om met je raam open richting de zonsondergang te rijden.”

Voor dit album bundelde de band, bestaande uit zanger en gitarist Eloi Youssef, gitarist en zanger Casper Starreveld, bassist Jan Haker en drummer Niles Vandenberg, hun krachten met producer Garth “GGGarth” Richardson (Rage Against The Machine, Biffy Clyro), mixgrootheid Andy Wallace (o.a. Nevermind van Nirvana) en mastering engineer Bob Ludwig (Queen, Radiohead, Daft Punk).

 

  • Releasedatum LP 15 november 2019
  • Limited Edition 3000 exemplaren
  • Binnenhoes met songteksten
  • 16 pagina's boekwerk
  • Klaphoes
  • Goud & Oranje mixed vinyl
  • Individueel genummerde exemplaren

 


Geef je reactie

Liquid error: Could not find asset snippets/preorder-now.liquid