Nick Cave en Warren Ellis duiken in Winehouse's wereld voor "Back to Black" biopic

Nick Cave en Warren Ellis duiken in Winehouse's wereld voor "Back to Black" biopic

De aankomende biopic over Amy Winehouse, "Back to Black", krijgt steeds meer vorm met de aankondiging dat Nick Cave en Warren Ellis de score zullen componeren. Dit dreamteam, beter bekend als The Bad Seeds, is volgens regisseur Sam Taylor-Johnson de perfecte keuze voor het project.

"Back to Black" heeft Marisa Abela in de hoofdrol als de getroebleerde zangeres en bevat haar vertolkingen van Winehouse's iconische hits. Cave en Ellis zullen echter de emotionele achtergrond creëren - ze hebben al 20-30 minuten originele muziek voor de film gecomponeerd.

Taylor-Johnson benadrukt de ideale match: "Nick en Warren waren de enige musici die ik in gedachten had... Hun gevoeligheid en begrip van dit verhaal hebben geleid tot een diep en ontroerend filmscore."

De film, die op 12 april in het Verenigd Koninkrijk en op 17 mei in de VS wordt uitgebracht, verkent Winehouse's leven van haar Londense roots tot haar tragische einde in 2011. De cast omvat Jack O'Connell als haar ex-man, Eddie Marsan als haar vader en Lesley Manville als haar grootmoeder.

Met Cave en Ellis aan boord belooft "Back to Black" een krachtige soundscape die Winehouse's nalatenschap complementeert - een mengsel van rauw talent en hartverscheurende tegenslagen.

 


Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.