Olivia Chaney: Op zoek naar verbinding in een versplinterde wereld

Olivia Chaney: Op zoek naar verbinding in een versplinterde wereld

Geboren in Florence in een gezin van kunstenaars - een schrijver en een schilderes - groeide Olivia Chaney op met een eclectische mix van muzikale invloeden. Van Prince tot Henry Purcell; deze brede smaak prikkelde haar drang om zelf muziek te creëren. Ze voltooide opleidingen aan de prestigieuze Chetham's School of Music en de Royal Academy of Music.

Na showcases op SXSW en een periode als zangeres in de elektronicaband Zero 7, tekende Chaney bij Nonesuch Records. Dit leidde tot samenwerkingen met het Kronos Quartet en een Grammy-nominatie voor Offa Rex, een bewerking van folk-klassiekers in de stijl van Fairport Convention, gemaakt met The Decemberists.

Chaney's eerste soloalbum, "The Longest River", werd lovend ontvangen. De plaat, geproduceerd door Leo Abrahams, zette Chaney neer als eigenzinnig componist – haar muziek is weelderig, verfijnd, en schuwt niet voor thema's als trauma, de spanning tussen traditie en moderniteit, en de liefdesparadox.

Op "Shelter", opgenomen in New York met producer-pianist Thomas Bartlett, werd haar reputatie nog verder verstevigd. Haar derde studioalbum, "Circus of Desire", is in maart 2024 uitgekomen. Dit album, gevormd in een periode van vijf jaar, bevat bijdragen van oude en nieuwe vrienden, waaronder Sam Amidon en Nico Muhly. Ook remixen van Dave Okumu, Oliver Coates en Vessel zijn te beluisteren.

Olivia Chaney's oeuvre is een zoektocht naar verbinding. Ze observeert een versplinterde wereld maar weigert pessimistisch te worden. Haar muziek laat ruimte voor de complexiteit van het leven – ze viert het mooie, belicht het pijnlijke, en biedt op die manier troost voor de luisteraar die met dezelfde spanning door het alledaagse navigeert.

 


Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.