David Gilmour keert terug met langverwacht nieuw album 'Luck and Strange'

David Gilmour keert terug met langverwacht nieuw album 'Luck and Strange'

Na negen jaar afwezigheid op het muzikale front, pakt David Gilmour uit met 'Luck and Strange', zijn langverwachte nieuwe album. (release 06-09-2024) Gedurende vijf maanden in Brighton en Londen gesmeed, is dit werk een testament aan Gilmour's blijvende creatieve kracht en muzikale finesse.

Geproduceerd door David en Charlie Andrew, bekend van zijn samenwerkingen met ALT-J en Marika Hackman, dompelt 'Luck and Strange' de luisteraar onder in een rijk geschakeerd soundscape. De teksten, grotendeels gependeld door Gilmour's vaste co-auteur Polly Samson, ademen diepgang en poëzie, terwijl de instrumentatie een meeslepend tapijt weeft van texturen en klanken.

Acht gloednieuwe nummers sieren het album, met als hoogtepunt een betoverende herwerking van 'Between Two Points' van The Montgolfier Brothers. Hierop vervult Romany Gilmour, die de achtergrondzang op het hele album verzorgt, een prominente rol met haar betoverende zang en harpspel.

Een ensemble van getalenteerde muzikanten verrijkt het album met hun virtuoze bijdragen. Guy Pratt en Tom Herbert leggen een stevige basfundering, terwijl Adam Betts, Steve Gadd en Steve DiStanislao de ritmische backbone vormen. Rob Gentry en Roger Eno zorgen voor subtiele toetsenaccenten, terwijl Will Gardner de strijkers- en koorarrangementen met verfijnde precisie dirigeert.

Een bijzonder moment op het album is de aanwezigheid van wijlen Pink Floyd-toetsenist Richard Wright. Opgenomen tijdens een 'Barn Jam' bij David thuis in 2007, voegt Wright's unieke touch een vleugje nostalgie en magie toe aan het titelnummer 'Luck and Strange'.

De hoesfoto, gefotografeerd en ontworpen door de iconische kunstenaar Anton Corbijn, is geïnspireerd op de tekst geschreven door Charlie Gilmour voor het afsluitende nummer 'Scattered'. Het beeld weerspiegelt de introspectieve en melancholische sfeer die door het album stroomt.

'Luck and Strange' is meer dan een verzameling liedjes; het is een artistieke reis, een reflectie op leven, liefde en verlies. David Gilmour bewijst met dit album opnieuw zijn status als een muzikale legende, wiens creatieve vlam onverminderd fel brandt.

 


Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.