Vinylalbum 75 viert de 75ste verjaardag van Jan Akkerman.

Vinylalbum 75 viert de 75ste verjaardag van Jan Akkerman. Al meer dan 55 jaar is Jan Akkerman een van Nederlands meest gerespecteerde gitaristen. Naast zijn leidende rol in de wereldwijd geprezen bands Focus en Brainbox, heeft hij ook gewerkt met onder meer B.B. King, Charlie Byrd, Cosy Powell, Claus Ogerman en Ice-T. In 1973 plaatste het toonaangevende Britse muziektijdschrift Melody Maker Jan boven Eric Clapton, Carlos Santana en Jimmy Page in de 'Best International Guitarist'-enquête, waarmee hij zijn status als invloedrijke en populaire gitarist stevig bevestigde.

Op zijn soloprojecten - zo'n 30 albums - liet Akkerman zijn creativiteit de vrije loop, waarbij hij rock, jazz, blues, klassieke muziek en dans in zijn geheel eigen stijl combineert. 75 viert de 75ste verjaardag van Jan Akkerman. Het is een speciaal jubileumcompilatiealbum met de erfenis van een unieke en baanbrekende artiest die nog nooit twee keer hetzelfde heeft gedaan.

  • 75 is verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van 2000 individueel genummerde exemplaren op goudkleurig vinyl.
  • Het pakket bevat uitgebreide liner notes van Akkermans archivaris Wouter Bessels.

 


Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.