Ed Sheeran's nieuwe album 'Autumn Variations' is een sfeervolle en persoonlijke plaat die de herfst bezingt.

Ed Sheeran's nieuwe album 'Autumn Variations' is een sfeervolle en persoonlijke plaat die de herfst bezingt.

De albumtitel verwijst naar de 'Enigma Variations' van componist Edward Elgar, waarin elk van de 14 composities over een van zijn vrienden gaat. Sheeran schreef de nummers op het album vanuit verschillende perspectieven, waaronder dat van zijn eigen vrienden en dat van zichzelf.

De plaat is een mix van vrolijke en melancholische nummers die de verschillende aspecten van de herfst belichten. Zo gaat het nummer 'Falling in Love' over de vreugde van een nieuwe liefde, terwijl 'Heartbreak' over het verdriet van een gebroken hart gaat.

Ed vertelt over dit album: "Mijn vader en broer vertelden me over een componist genaamd Elgar, die 'Enigma Variations' componeerde, waarbij elk van de 14 composities over een van zijn vrienden ging. Dit inspireerde me om dit album te maken. Toen ik Subtract opnam met Aaron Dessner, klikten we meteen. We schreven en namen non-stop op en dit album is geboren uit die samenwerking. Ik heb het gevoel dat hij de sfeer van de herfst zo wonderbaarlijk heeft vastgelegd in zijn soundscapes en ik hoop dat iedereen het net zo leuk vindt als ik."

 


Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.