Chantal Acda onthult kwetsbaarheid op "Silently Held": Rauwe schoonheid in intieme muzikale reis

Chantal Acda onthult kwetsbaarheid op "Silently Held": Rauwe schoonheid in intieme muzikale reis

De nieuwe plaat van Chantal Acda, 'Silently Held', markeert een verder punt op haar grillige, veelzijdige muzikale reis. Met eerdere albums als 'Let Your Hands be My Guide' of 'Saturday Moon' heeft ze zich ontwikkeld als een eigenzinnig stem in het alternatieve muzieklandschap waarbij jazz, pop en experimentele klanken in elkaar overvloeien.

Op deze nieuwste escapade wordt ze vergezeld door een illuster gezelschap. We horen Bill Frisell, met zijn kenmerkende melancholie, gitarist Thomas Morgan, maar ook de avontuurlijke Colin Stetson op saxofoon. Het resultaat is een complexe, soms schurende klankwereld die Acda's introspectieve teksten onderstreept.

De titel, 'Silently Held', duidt op een rauwheid, alsof Acda haar diepste onzekerheden niet langer wil verbloemen. De nummers zijn spaarzaam gearrangeerd, veelal in één take opgenomen, als om de spontaniteit van het kwetsbare moment te vatten. Maar ondanks haar streven naar authenticiteit, voelt die rauwheid soms gekunsteld. Alsof de wens om zich bloot te leggen ook een zekere artistieke pose in zich draagt.