Platennieuws RSS

Hip Hop on Vinyl -

De legendarische Grandmaster Flash is nog steeds 'alive and kicking' Dit najaar komt de hiphoppionier voor een concert naar poppodium Hedon en Vredenburg Utrecht. 

Meer lezen

Blues on Vinyl -

Tramples Under Foot bassiste/vocalist bracht in 2018 een soloalbum  uit op Concord Records. Op 'Cry no More' staan 14 rootsy songs die geproduceerd zijn door Tony Braunagel (Bonnie Raitt).  Op deze plaat hoor je bijdragen van o.a. Luther Dickinson, Sonny Landreth, Kenny Wayne Shepherd en Walter Trout. Het album stond ten tijde van de release wekenlang nummer 1 in The Bilboard Top Blues Albumlijst. Komend weekend speelt Danielle Nicole op het international Blues Festival in Grolloo (Nederland)  

Meer lezen

EDM on Vinyl -

Hij is afgestudeerd wiskundige, tikte beats voor rapper Ome Omar en werkte met producer Melatonin Man aan muziek. Nu is Ricky Cherim zelf aan de beurt. Onder zijn alias Meetsysteem maakt hij licht trippy liedjes. Meetsysteem spendeerde een groot deel van zijn jeugd in de kelder bij zijn ouders, waar hij eindeloos veel produceerde. Via tech house, de beatscene en rapbeats vond hij zijn stem uiteindelijk in het Nederlandstalige liedje.  

Meer lezen

Jazz on Vinyl, Pop on Vinyl -

Geïnspireerd door namen als Post Malone, H.E.R. en Anderson Paak maakt Yuna toch vooral muziek in haar eigen straatje.

Meer lezen

Rock on Vinyl -

toen rond 1992 de MTV Unplugged sessies op hun hoogtepunt waren, stapten ook de Golden Earring in met het opnemen van een unplugged album.

Meer lezen

x