Dexter Gordon's onvergetelijke North Sea Jazz concert nu op vinyl

Dexter Gordon's onvergetelijke North Sea Jazz concert nu op vinyl

Dexter Gordon (1923 - 1990) was in alle opzichten een gigant. Zowel zijn gestalte als zijn spel straalden autoriteit uit. Hij kon tussen talloze muzikale indrukken door conclusies trekken en, zonder zich iets aan te trekken van wat anderen vonden, dingen zeggen/spelen zoals ze waren. Als een van de eerste tenorsaxofonisten speelde hij moderne jazz na de bigband-stijl, en dat maakte hem een inspiratiebron voor velen.

Op 15 juli 1979 trad hij met zijn begeleidend trio aan op North Sea Jazz. Het trio bestond uit pianist Kirk Lightsey, bassist Rufus Reid en drummer Eddie Gladden. Op dit album zijn hun uitvoeringen van 'It's You Or No One' en 'More Than You Know' te horen. Daarnaast bevat het album een ​​opname van de tenorbattle die later die avond plaatsvond tijdens 'Flying Home'. Hierbij speelden behalve Dexter ook Budd Johnson, Illinois Jacquet, Arnett Cobb en Buddy Tate op sax, met Hank Jones op piano, Gene Ramsey op bas en Gus Johnson op drums.

Over de North Sea Jazz Concert Series:
Na het succesvolle Ella Fitzgerald-album is dit de tweede release in de North Sea Jazz Concert Series, die eind vorig jaar werd gepresenteerd door Bertus Distribution, in samenwerking met NTR, AVROTROS en MOJO. Deze nieuwe vinylserie bestaat uit live-opnames van legendarische artiesten door de decennia heen, gemaakt op het bekende North Sea Jazz Festival.

De North Sea Jazz Concert Series bevat officieel gelicenseerde releases die standaard op 180 grams wit vinyl verschijnen in een stevige hoes van zwaar papier. De platen zijn verpakt in voornamelijk zwart-wit artwork van Hans Pol, in zijn kenmerkende festivalstijl. Dit ontwerp is geïnspireerd op de covers van klassieke jazzreleases van bijvoorbeeld het Blue Note-label. De liner notes zijn geschreven door journalist en jazzkenner Jeroen de Valk. Het is voor alle opnames de allereerste release op vinyl!