Het laatste werk van Kevin Coyne: een waardige afscheidsgift

Het laatste werk van Kevin Coyne: een waardige afscheidsgift

Kevin Coyne, een Britse multi-instrumentalist, schilder en schrijver, heeft ons in 2004 verlaten, maar zijn muziek leeft voort. In 2004, tussen april en oktober, nam hij zijn laatste album "Underground" op in MUSICATION Studio in Neurenberg, Duitsland. Coyne werd bijgestaan door Andreas Bluml en Michael Lipton (akoestische en elektrische gitaar), Harry Hirschmann (bas) en Werner Steinhauser op drums, die een belangrijke rol speelde in de productie.

Coyne was een rebelse en authentieke muzikant die nooit de schijnwerpers heeft gezocht. Hij wilde simpelweg zijn muziek maken en zijn boodschap overbrengen. In zijn laatste interview zei hij: "Het schrijven van liedjes is een beetje een technische oefening, maar vooral een vorm van zelftherapie. Ook al wilde ik niet tot de categorie sterren behoren, het was belangrijk voor mij om een naam voor mezelf te maken."

Het album "Underground" is een waardig afscheidscadeau van Coyne. Het is een album dat geraakt, humor heeft, uitdaagt en een luisterervaring is die je niet wilt missen. Het album werd in 2006 postuum bekroond met de Deutsche Schallplattenkritik Preis. 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.