The Bony King of Nowhere keert terug met ‘Everybody Knows’

The Bony King of Nowhere keert terug met ‘Everybody Knows’

Jarenlang was het stil rond Bram Vanparys, beter bekend onder zijn muzikale alter ego The Bony King of Nowhere. Zijn in 2018 uitgegeven album ‘Silent Days’ oogstte lovende kritieken en leverde hem zelfs een MIA op. Maar Vanparys staat niet stil. Zijn nieuwe album, ‘Everybody Knows’, laat dat overduidelijk horen.

De eerste singles, ‘Are You Still Alive’ en ‘Almost Invisible’, verraden al een evolutie. De kenmerkende sound van The Bony King is er nog, maar met meer verfijning en diepgang. Vanparys richt zijn scherpe blik op maatschappelijke thema’s: de roestende structuren, de gehoorzaamheid van de massa, de giftige online cultuur. Geïnspireerd door sociologen fileert hij een eenzame samenleving.

‘Everybody Knows’ is echter niet louter maatschappijkritiek. De nummers bruisen van energie en geven blijk van Vanparys’ vocale veelzijdigheid. Hij wordt daarbij begeleid door een ijzersterke band. Naast invloeden van Neil Young en Bob Dylan, is er nu ook ruimte voor PJ Harvey, Blur en Nick Cave.

The Bony King of Nowhere blijft trouw aan zijn gevoelige songs en pakkende stem, maar waagt zich tegelijk op nieuw muzikaal en thematisch terrein. Verwacht dus een album met pit, gelaagdheid en een flinke dosis hoop. Met ‘Everybody Knows’ belooft Vanparys opnieuw een grote sprong voorwaarts te maken.

 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.