Kate Tempest werkte 5 jaar aan haar nieuwe 3e studioalbum

Indie on vinyl -

Kate Tempest werkte 5 jaar aan haar nieuwe 3e studioalbum

Net als haar vorige twee albums zal ‘The Book Of Traps And Lessons’ een narratief karakter kennen en bestaan uit meerdere nummers die bedoeld zijn om in één zitting te beluisteren. Tempest werkte de afgelopen vijf jaar al aan dit album. Nadat producer Rick Rubin contact met haar zocht, maakte ze enkele demo’s, maar die sloten niet aan bij wat de twee samen wilden maken.

Daarom werd het maken van ‘The Books Of Traps And Lessons’ even op pauze gezet en verscheen ‘Let Them Eat Chaos’ eerder (in 2016). Ondertussen werd er langzaam doorgewerkt aan het album, samen met Rubin trad Tempest in detail en ging op zoek naar de kern van haar werk, de tekst die los kwam te staan van de beat.

Het is dan ook niet gek dat we op dit album minder begeleidende muziek horen dan op haar eerdere twee albums. Kate Tempest hoopt dat mensen zich met het album zullen vereenzelvigen en als gevolg beter met zichzelf en met anderen gaan verbinden.

  • 16 pagina's boekwerk
  • regulier zwart vinyl
  • Release 14 juni 2019

Kate Tempest is een Londense rapper, dichter en toneelschrijfster. Ze bracht al twee soloalbums uit, namelijk ‘Everybody Down’ in 2014 en ‘Let Them Eat Chaos’ in 2016, beiden werden genomineerd voor een Mercury Prize. Ook bracht ze meerdere dichtbundels en een roman uit en schreef ze drie toneelstukken, maar nu is het tijd voor haar derde album. 

 

 

 


Geef je reactie

Oh ja, een reactie wordt eerst gecheckt voordat we publiceren

x