Michael Landau heeft zijn nieuwe album live opgenomen in de wereldberoemde Baked Potato Jazz Club in Los Angeles

Michael Landau heeft zijn nieuwe album live opgenomen in de wereldberoemde Baked Potato Jazz Club in Los Angeles

Het album werd in november vorig jaar live opgenomen in de wereldberoemde Baked Potato Jazz Club in Los Angeles met zijn Liquid Quartet-line-up van drummer Abe Laboriel Jr (Paul McCartney), bassist Jimmy Johnson (Alan Holdsworth) en met David Frazee (Burning Water) op gitaar en zang.

De locatie is sinds het midden van de jaren 70 een steunpilaar voor muzikanten en wordt al lang beschouwd als de beste jazzlocatie in de stad. Sinds zijn tienerjaren heeft Michael Landau een fenomenale solocarrière doorgemaakt en samengewerkt met een ongelooflijk aantal artiesten zoals; Pink Floyd, Miles Davis, Joni Mitchell, BB King, James Taylor, Ray Charles en vele anderen. Ook speelde hij op  iconische popalbums gespeeld van o.a. Michael Jackson's Bad en Invincible en op Alanis Morissette's Jagged Little Pill,

Maar het is live waar Landau zich op z’n allerbest kan uitdrukken; “De rauwheid en de onbekende factor van een live-opname is te gek. Ik speel anders als ik live speel, soms agressiever. Het is bijna reinigend om iets gewoon te laten gebeuren en je er geen zorgen over te maken."

 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.