Classic hiphopalbum Big Pun verschijnt opnieuw op vinyl

Classic hiphopalbum Big Pun verschijnt opnieuw op vinyl

Big Pun was geboren als Christopher Rios in The Bronx, New York in 1971. Hij begon met rappen toen hij nog een kind was, en hij tekende zijn eerste platencontract toen hij 19 was. Zijn debuutalbum, Capital Punishment, werd uitgebracht in 1998 en werd een instant succes. Het album ging platina en werd genomineerd voor een Grammy Award voor beste rapalbum. Big Pun werd beschouwd als een van de grootste rappers van zijn tijd, en hij overleed in 2000 op 28-jarige leeftijd aan een hartaanval.

Capital Punishment werd opgenomen in de studio's van Loud Records in New York City. Big Pun werkte samen met een aantal van de grootste namen in de hiphop, waaronder Fat Joe, R. Kelly en Nas. Het album is een mix van harde beats, scherpe teksten en aanstekelijke melodieën. Big Pun's raps zijn krachtig en emotioneel, en ze vertellen verhalen over zijn leven in The Bronx, zijn liefde voor hiphop en zijn strijd met drugs en alcohol.

Capital Punishment is een klassiek hiphopalbum dat nog steeds wordt bewonderd door fans over de hele wereld. Het is een must-have voor elke verzameling van hiphopliefhebbers.

 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.