Logic samplet uitsluitend vinyl op zijn nieuwe album ‘Vinyl Days’

Hip Hop on Vinyl -

Logic samplet uitsluitend vinyl op zijn nieuwe album ‘Vinyl Days’

Logic is een Amerikaanse rapper die zijn eerste mixtape uitbracht in 2010, genaamd ‘Young, Broke & Infamous’. Je kent hem wel, die ene rapper die kan freestylen terwijl hij moeiteloos een rubik’s cube oplost… Toen zijn populariteit steeg, tekende hij voor een deal bij het grote Def Jam Recordings. Wat volgde waren vele mixtapes en albums, inclusief een aantal grote hits zoals 1-800-273-8255, Everyday en Homicide. Logic staat bekend om zijn snelle flows en intelligente lyrics.

Op zijn nieuwste plaat ‘Vinyl Days’ hoor je de Logic zoals je hem kent. Toch is er met dit album iets opmerkelijks aan de hand: vrijwel alle tracks op het project zijn gemaakt door oude LP’s te samplen. Dit betekent dat ze stukken uit oudere muziek hebben hergebruikt om nieuwe muziek te maken. Logic en zijn team van producers hebben zichzelf twee weken lang opgesloten in een studio om met behulp van een arsenaal aan vinyl aan het album te werken. Dit hoor je vooral terug in de boom bap stijl van de beats, maar ook door een aantal bekende samples die je terugbrengen in de tijd. Zo komen op het album samples voorbij van onder andere de Beastie Boys, The Headhunters en de Wu-Tang Clan.

‘Vinyl Days’ van Logic is nu verkrijgbaar op vinyl! De studio waarin het album binnen twee weken werd gemaakt, is te zien op de cover van het vinyl. Op het album staan gastoptredens van onder andere Wiz Khalifa, Nardwuar en The Game.

 


Geef je reactie

Oh ja, een reactie wordt eerst gecheckt voordat we publiceren