U2 klassiekers verschijnen in nieuw jasje op dubbelalbum

U2 klassiekers verschijnen in nieuw jasje op dubbelalbum

Met 14 studioalbums, zeven live-albums, acht EP's en meer dan 220 miljoen verkochte platen wereldwijd, leek het de band U2 tijd voor een nieuw album. Maar dit keer niet met nieuwe muziek, maar met een 'heruitgevonden en opnieuw opgenomen' album genaamd "Songs of Surrender". Dit album bestaat uit een selectie van klassiekers van de band in een nieuw jasje.

Een paar weken geleden ontvingen fans van U2 een handgeschreven brief van gitarist David Howell Evans, beter bekend als The Edge. In deze brief schrijft hij over hoe liedjes, wanneer ze bekendheid krijgen, vaak geassocieerd worden met een specifieke stem.  Elk liedje zit vast in z'n eigen tijd en aan z'n eigen stem. Toch speel je als band die klassiekers bijna elke show tijdens bijna iedere tour. Sommige van die liedjes groeien mee, sommigen krijgen een andere betekenis en sommigen verdwijnen uiteindelijk van de setlist, zegt The Edge.
Daarom heeft de band een aantal klassiekers opnieuw opgenomen en soms zelfs opnieuw gearrangeerd. Iedereen is uiteraard benieuwd hoe deze klassiekers zullen klinken in de nieuwe versie.

 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.